Tunceli'de çatışma: 3 şehit... 5 PKK'lı öldürüldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Ağustos 2007 07:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ferit DEMİR/TUNCELİ, (DHA)

Tunceli'nin Ovacık ve Hozat İlçelerinde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen iki ayrı operasyonda, çıkan çatışmada 3 güvenlik görevlisi şehit oldu, 1 güvenlik görevlisi yaralandı. Çatışmada, 5 terörist öldürüldü. Bölgeye takviye birlikler gönderilerek operasyon genişletildi.

Tunceli'nin Hozat İlçesi'nde, önceki gece Kinzir Ormanları bölgesinde Hazot 5'inci Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı askerlere saldırı düzenleyen PKK'lı teröristler 1 askeri yaraladı.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı, saldırının ardından Hozat ve Ovacık İlçesi kırsal kesiminde hava destekli eş zamanlı geniş çaplı bir operasyon başlattı. Ovacık'ın Munzur Dağları kesiminde dün saat 20.00 sıralarında, bir grup PKK'lı bölücü terörist ile sıcak temas sağlandı. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına teröristler ateşle karşılık verdi. Açılan ilk ateşte 1 astsubay 2 uzman çavuş şehit oldu. 1 güvenlik görevlisi de yaralandı. Çatışmada, 5 terörist ölü olarak ele geçirildi. Bölgeye hava desteklik Jandarma Özel Timleri sevkedilirken, kalabalık bir grup olduğu belirlenenen teröristlerlerle çatışma sabaha kadar sürdü. Askeri yetkililer, terörist ölü sayısının artabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber